Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat de band Treble vorige week het Nederlandse Songfestival gewonnen heeft. Ruim 1,2 miljoen mensen keken naar de strijd tussen Maud, Behave en Treble. Met 72 % (!) van de stemmen ( 120.000 in totaal) was Treble de grote winnaar. Dit betekent dat zij Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de halve en natuurlijk grote finale in Athene.

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil de groep Treble, die een tweetal Valkenburgers in haar gelederen heeft, in het zonnetje zetten en op een bijzondere wijze steunen. Valkenburg aan de Geul is trots op Treble, de Nederlandse vertegenwoordigers op het Eurovisie Songfestival in Athene. Zaterdag 25 maart om 11.00 uur zal burgemeester Constant Nuijtens zijn bijzondere inwoners ontvangen in de muziekkiosk op het Theodoor Dorrenplein. Vervolgens zal Treble mogelijk nog een lied ten gehore brengen voor de inwoners van Valkenburg.

Treble in Valkenburg

Treble on Tour
Tijdens de voorbereiding op de Nederlandse finale heeft de groep Treble de pers en fans beloofd dat als zij winnen, zij in de 40 dagen die resten tot de halve finale in Athene, alle 38 deelnemende landen gaan bezoeken. In deze landen gaan ze kennis maken met de lokale bevolking en muziek maken met de lokale winnaars van de song festivals.

Nationaal Song Festival
Na de behaalde zege van 72% van de stemmen op de band Behave (15%) en Maud (13%) tijdens het Nationaal Song Festival, slaat het Treble-virus eindelijk toe. Treble vertegenwoordigd Nederland tijdens de halve finale te Athene met het nummer ‘Amambanda’.

De Treble Tour
Treble start dit nieuwe avontuur met hun eigen ‘TrebleTour’. Treble zal alle deelnemende landen van het Eurovisie Song Festival bezoeken om zo zichzelf te promoten. Bedrijven, gemeentes en andere instellingen kunnen hiervan meeprofiteren door hun naam en logo aan de tour te verbinden. Voor meer informatie zie: http://www.tour.treble.nl/

Arrangement Hotel Valkenburg

Wenst u aanwezig te zijn bij dit evenement of toekomstig Valkenburg eens bezoeken. Hotel Schaepkens heeft passende arrangementen voor u en zeer dichtbij het centrum. Wellicht één van de meest gezellige hotels van Valkenburg in Zuid Limburg.