Vanaf zaterdag 9 april 2006 is de VVV vestiging te Epen, evenals de vestiging te Valkenburg die vorige week officieel werd geopend, omgebouwd tot Limburg Winkel. Knalroze wanden, design interieur, actieve dienstverlening, themamarketing én Limburg producten zorgen voor een VVV formule met een totaal ándere uitstraling. VVV Zuid-Limburg is de eerste VVV in Nederland die een dergelijke uitdaging aangaat en de beleving van ‘Limburg’ in haar vestigingen koppelt aan haar VVV-informatietaak.

VVV Zuid-Limburg rolt concept verder uit

Voor VVV Zuid-Limburg hebben marktontwikkelingen geleid tot een volstrekt andere koers van de organisatie. De focus van de VVV is de afgelopen jaren verplaatst van ‘toeristen ontvangen’ naar ‘toeristen genereren’ en investeringen zijn reeds gedaan in internet (www.vvvzuidlimburg.nl met de eerste online boekingsmodule in VVV-land!) én vernieuwende thematische regiomarketing. Ook het VVV vestigingenbeleid is over een totaal andere boeg gegooid via de introductie van de succesvolle franchiseformule ‘VVV servicepunt’ (als éérste VVV in Nederland) én nu dan het concept

Zuid

de ‘Limburg Winkel’. De locatie in Epen was voorheen “de Servicewinkel” een aanvulling op het dienstenaanbod voor de toerist, maar vooral ook voor de eigen regiobewoner. Dit zal zo blijven. De succesvolle ingrediënten uit het Servicewinkel concept zullen behouden blijven. Naast het nieuwe Limburg Winkel concept zal de vestiging te Epen de diensten van Rabobank en TPG-post blijven aanbieden. De vestigingen in Heerlen en Sittard zullen dit jaar volgen.

De formule van de Limburg Winkel

In de Limburg Winkel maakt de gast kennis met de meest krachtige thema’s van Limburg. De thema’s onthaasten/wellness, onbeschaamd genieten, op avontuur/buiten zijn en indrukken verzamelen dienen namelijk als presentatiekapstok voor Zuid-Limburg. De basisdiensten zoals informatieverstrekking en reserveringen worden daarbij aangevuld met een Limburgs winkelassortiment en producten passend bij het imago waar Limburg voor staat. In de VVV- vestigingen annex Limburg Winkel wordt er door middel van smaak, geuren en kleuren ingespeeld op de zintuigen en de beleving van de bezoeker. De VVV-informatrices worden nu gastvrouwen die de bezoeker al wandelend door de Limburg Winkel te woord staan.